DE ONBEKENDE PELOPONNESOS

  • Datum: 11 t/m 22 juni 2023

Tijdens deze reis doen we niet de overbekende historische plaatsen aan zoals Mycene en Epidauros, maar juist diverse pareltjes die veel minder bekend zijn en die ten onrechte veel minder worden bezocht. Uiteraard(!) zit er ook een eiland in het programma dat Arjiris heeft samengesteld.

We vliegen met Aegean Airways van Eindhoven naar Athene. Tijdens deze reis verblijven we in zes verschillende hotels.

Belangstelling

Programma

Dag 1

Heenreis Eindhoven – Athene met Aegian Airlines
Transfer naar ons hotel in Isthmia.

Dag 2

We beginnen bij het prachtig gelegen Hera-heiligdom in Loutraki. Daarna volgen de opgravingen en het museum van de oude Griekse stad Sikion vlakbij het kanaal van Korinthe. Ook het pas opgeknapte museum van Korinthe bezoeken we. Diner en overnachting in Isthmia.

Dag 3

Bezoek aan het belangrijke heiligdom van Zeus in Nemea en het bijbehorende museum en stadion. Onderweg naar Lakonia stoppen we in Mantineia bij de bijzondere kerk van Hagia Fotini. Diner en overnachting Gytheion.

Dag 4

Verkenning van het Mani, het tot voor kort afgelegen ruige schiereiland met zijn eigen sfeer en  pittoreske dorpjes en Byzantijnse kerken. We gaan helemaal tot het einde van de Tainaron. Daar lag de Poort van Hades,  de God van de Onderwereld.
Diner en overnachting in Gytheion.

Dag 5

We varen over naar Kythira, de geboorteplaats Afrodite, godin van de liefde. De verstilde natuur, de rust en de dorpse sfeer maken het een heerlijke bestemming. We bezoeken het prachtig gelegen Agia Moni-klooster. Ons hotel ligt in Agia Pelagia. 

Dag 6

Wij dwalen door de smalle straatjes met de witgekalkte huisjes van het fotogenieke Chora, de hoofdstad van Kythira en komen bij de 13-eeuwse Venetiaanse burcht. We zien oude herenhuizen en panden gebouwd ten tijde van de Venetiaanse én Engelse overheersing. Wij bezoeken ook het kleine maar prachtige archeologisch museum met de bijzondere marmeren leeuw uit de 6de eeuw v.Chr. In Mylopotamos bezoeken we het klooster Panagia Myrtidiotissa. Diner en overnachting in Agia Pelagia.

Dag 7

In het bergdorp Karavas maken we kennis met enkele producenten van streekproducten. Na de lunch varen we terug naar het vasteland. Overnachting in het hotel in Gythion dat we al kennen Diner op eigen gelegenheid.

Dag 8

Rustige reisdag langs de kust van Messinië met prachtige schilderachtige traditionele dorpen. Diner en overnachting in een hotel in Kalamata.

Dag 9

Oud-Messini heeft een van de mooiste opgravingen van Griekenland. Wij bezoeken ook het plaatselijk museum. Terug naar ons hotel in Kalamata. Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 10

De tempel van Apollo Epikourios in Basae is onze eerste stop. Hij is in de 5de eeuw v.Chr. ontworpen door Iktinos,  een van de architecten van het Parthenon. Diner en overnachting in een hotel in Patras

Dag 11

Patras heeft een nieuw archeologisch museum met bijzondere Mykeense en Romeinse oudheden. Vervolgens rijden wij naar een nieuwe opgraving uit de Mykeense tijd vlakbij het bergdorp Voudeni. De rijke vondsten hebben we zojuist in het Archeologisch Museum van Patras gezien. Diner en overnachting in Isthmia.

Dag 12

Transfer naar Athene en terugvlucht naar Nederland.

Belangstelling