Lazio: ETRUSKEN EN KEIZERLIJKE VILLA’S

Tarquinia Museo Etrusco
  • Datum: 7-13 september 2022

Met een jaar vertraging voert etappe 10 van onze culturele “Giro d’Italia” ons naar Lazio. In een week tijd reizen we in een cirkel om Rome. We besteden ruim aandacht aan de Etrusken en de Romeinse keizertijd, maar ook aan een paar Benedictijner abdijen en een bijzondere villa van de Farneses. In groot contrast daarmee, omdat we toch in de buurt zijn, bezoeken we ook de tarottuin van Niki de Saint Phalle in Capalbio en het MAXXI en auditorium Ennio Morricone in Rome-Noord. We sluiten deze reis af in Ostia, de haven van het oude Rome, niet ver van Foimicino.

Belangstelling

Programma

Dag 1:
Heenreis Amsterdam – Rome met KLM
Op weg naar ons hotel in de buurt van Tarquinia stoppen we in Cerveteri, de grootste Etruskische begraafplaats.

Dag 2:
Tarquinia heeft een Archeologisch Museum met een aantal topstukken uit de Etruskische tijd.
Op de Necropolis daal je via een trap af naar grafkamers beschilderd met fresco’s.
Catalbio is niet ver weg. We bezoeken er de Giardino dei Tarocchi

Dag 3:
In Caprarola staat een heel bijzondere Villa Farnese. Ook Villa Lante bezoeken we, evenals het park met de monsters van Bomarzo in Viterbo.

Dag 4:
Op weg naar ons tweede hotel stoppen we bij de Benedictijner abdij van Farfa. Vandaag staat ook de Villa Hadriana op het programma.

Dag 5:
In Rome-Noord bezoeken we de Villa Giulia, het belangrijkste Etruskische Museum.
Aansluitend even iets heel anders, te weten twee gebouwen van eigentijdse architecten: het MAXXI (Zaha Hadid) en Auditorium Ennio Morricone (Renzo Piano)

Dag 6:
In Subiaco staan twee Benedictijner kloosters waar de heilige zelf heeft gewoond. Aansluitend  rijden we naar het Nijlmozaïek in Palestrina en na de middag bezoeken we de Villa d’Este in Tivoli.

Dag 7:
Ostia Antica was de zeehaven van het oude Rome.
Aansluitend transfer naar Fiumicino en terugvlucht naar Amsterdam met KLM.