Puglia en Campania

Kathedraal in Gerace
  • Datum: 26 februari t/m 3 maart 2024

Etappe 12 van de culturele Giro d’Italia begint met een vlucht naar Napels. Na aankomst rijden we meteen naar de overkant van de Apennijnen en bezoeken we in San Giovanni Rotondo een fraaie kerk ontworpen door Renzo Piano. Vanaf dag 2 reizen we door de hak en de voetzool van de Italiaanse laars, een gebied dat vanaf de 8ste eeuw v.Chr. door Grieken werd gekoloniseerd en dat daarvan nog veel sporen draagt.

Belangstelling

Programma

Dag 1

Vlucht Amsterdam – Napels met Transavia. Aansluitend per bus naar San Giovanni Rotondo Daar bezoeken we de kerk die in 2004 is ingewijd ter nagedachtenis aan Padre Pio. Het is een ontwerp van Renzo Piano.

Diner en overnachting in Manfredonia.

Dag 2

In de basiliek van Bari liggen resten van Sint-Nicolaas van Mira. Het is een van de stops op weg naar Taranto. Ons hotel ligt aan de rand van de binnenstad en niet ver van het Archeologisch Museum.

Diner en overnachting in Taranto.

Dag 3 en 4

In de hak van Puglia bezoeken we onder andere de hoofdstad Lecce en de kathedraal van Otranto, bekend om zijn bijzondere vloermozaïek.

Diner op eigen gelegenheid in Taranto.

Dag 5

Vandaag bezoeken we twee steden die in de oudheid belangrijke agrarische centra waren: in Metoponto paste men al in 5de eeuw v.Chr. irrigatietechnieken toe en Sibari stond toen bekend om zijn veeteelt. In beide plaatsen bezoeken we de opgraving en het archeologisch museum. Capo Colonna was eertijds de woonplaats van Pythagoras.

Diner en overnachting in Crotone.

Dag 6

Gerace heeft een mooi historisch centrum met meerdere kerken, zoals de San Francesco d'Assisi.  Vanaf Locri volgen we de kustweg naar Reggio Calabria. In het Archelogisch Museum aldaar hebben we vooral oog voor de beroemde Bronze di Riace.

Diner en overnachting in Reggio.

Dag 7

Terugvlucht Reggio Calabria - Milaan - Amsterdam met ITA.

Belangstelling